Кулінарія та рецепти

М’ясо з штруделів: смачна і сімейна страва з курки на особливі випадки та щоденні обіди

Це одне з найулюбленіших страв у нашій сім’ї (причому гарнір з’їдається швидше м’яса! ). Ми називаємо це блюдо бешбармаком, але правильніше його назвати м’ясо з штруделями. Штрудель роблю дуже багато, тому що їх завжди не вистачає. Отже почнемо. У мене сьогодні домашня, хороша курка, яку необхідно розрізати на порційні шматки. Хребет у цьому рецепті я не використовую, залишаю на суп.

Тепер замаринуем курку. Для цього в чаші змішати подрібнений часник, рослинне масло, сіль, чорний мелений перець і спеції. Часнику в цьому рецепті я не шкодую, а в якості спецій використовую уцхо-сунелі або чаман, на мій погляд ці спеції краще всього підходять для курки.

Додаємо в маринад трохи холодної кип’яченої води і перемішуємо. Виливаємо отриманий маринад на шматочки курки і ретельно перемішуємо, щоб кожен шматочок був в маринаді. Залишаємо курку маринуватися, а самі починаємо робити тісто для штруделя. Як я і говорила вище, в моїй родині дуже люблять штруделі, тому тісто роблю побільше.

У чашу вбиваємо яйця, додаємо сіль, трохи молока і перемішуємо. Додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто спочатку в чаші ложкою, а потім я викладаю тісто на стіл і остаточно вимішую його там. Тісто має вийти як на вареники чи пельмені. Прибираємо тісто в миску, накриваємо чашу харчовою плівкою і даємо тісту відпочити 15 – 20 хвилин. А самі тим часом дрібно наріжемо лук, який нам знадобиться для штруделя.

Тепер беремо тісто і ділимо на 3 рівні частини. Дві частини накриваємо чашею, щоб вони не заветрились, а одну частину починаємо дуже тонко розкачати. Розкачуємо тісто в прямокутний лист товщиною 1 мм. Тепер змащуємо цей лист тіста рослинним або розтопленим вершковим маслом. Зверху по тесту рівномірно розподіляємо третю частину дрібно нарізаної цибулі.

Трохи солимо адигейської сіллю і посипаємо меленої сумішшю перців. Сильно не соліть, щоб не пересолити! Загортаємо цей лист тіста в щільний рулет по довшій стороні. Защипуємо краю тесту. І я цей рулет трохи сдавливаю руками, щоб він вийшов більш щільний і не розвалився при подальшому приготуванні. Тепер рулет нарізаємо на порційні шматочки, товщиною близько 3 см. Викладаємо вийшло штруделі на дошку і накриваємо їх поліетиленовим пакетом, щоб ці штруделі не заветрились, поки будемо робити інші. Таким чином готуємо всі штруделі. Тепер беремо сковороду або сотейник, що у вас є, і на невеликій кількості рослинного масла обсмажуємо курку з усіх боків буквально за півхвилинки, щоб утворилася красива корочка.

Тепер беремо глибоке деко, змащуємо її рослинним маслом і викладаємо на нього шматочки курки. За бажанням можна обсмажити цибулю на сковороді, в якій обсмажували курку, і на дно форми викласти шар смаженої цибулі. Між шматочками курки рівномірно розподіляємо штруделі. Заливаємо шматочки курки з штруделями окропом, який додамо зовсім трохи солі. Окропу наливають стільки, щоб штруделі були покриті їм. Накриваємо деко фольгою і ставимо в духовку, розігріту до 220 градусів на самий нижній рівень. Готуємо курку з штруделями десь 45-50 хвилин.

Потім знімаємо фольгу, доливаємо за необхідності окріп, і вже без фольги запікаємо курку з штруделями Ще хвилин 10, щоб на шматочки курки утворився гарний, злегка золотавий верх. Таке смачне блюдо можна запросто зробити на святковий стіл, повірте, гості оцінять.А я його роблю в духовці просто на вечерю, щоб помістилося як можна більше штруделів, Мої діти з’їдають їх швидше ніж саму курку. Впевнена, що вам сподобаються ці рецепти.

Рецепт

  • Курка (без хребта) – 2,5 кг;
  • Цибуля (за бажанням) – 2 шт (300 г);
  • Рослинну олію – 5 ст ложок;
  • Лавровий лист – 2 шт;
  • Сіль, перець за смаком;
  • Окріп – скільки буде потрібно.

Маринад для курки:

  • Рослинне масло – 3 ст. ложки;
  • Вода – 3 ст ложки;
  • Сіль адигейська – 1 ч. ложка з верхом;
  • Часник – 7 зубчиків;
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч ложки;
  • Уцхо-сунелі – 1 ч. ложка;
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч ложки.

Штруделі:

  • Яйце – 4 шт;
  • Молоко – 2 – 3 ст ложки;
  • Сіль – 0,5 ч. ложки;
  • Просеянная борошно – 350 – 400 г.

Начинка в штруделі:

  • Вершкове масло – 30 г;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Мелена суміш перців – за смаком;
  • Сушений часник – за смаком;
  • Сіль – за смаком.