Кулінарія та рецепти

Як приготувати соковиту курку в томатному соусі з цибулею: простий покроковий рецепт для кожного

Здрастуйте, шановні передплатники і гості мого каналу. Хочу запропонувати вашій увазі один з найпростіших рецептів приготування курки в томаті. Він досить невигадливий, але зате завжди виходить дуже смачно. У моїй родині всі люблять томатний соус, готую завжди його багато, тому кількість інгредієнтів буде розраховане саме по цій умові.

Отже, для приготування нам знадобиться: кілограм або трохи більше курячого м’яса, краще всього не білого, з грудки, а стегна або гомілки. Крім цього – штуки 4 великі цибулини, три ложки томатної пасти, склянку томатного соку, три зубчики часнику, трохи зелені кропу, трохи борошна, щоб обвалювати шматки м’яса, ваші улюблені сушені трави, сіль і перець за смаком і рослинне масло для смаження.

Чистимо цибулю і часник.  М’ясо солимо, перчимо до смаку, додаємо сушені трави і добре перемішуємо. Залишаємо на півгодини, щоб м’ясо трохи просякло сіллю і ароматом спецій.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Кожен шматочок м’яса добре обвалюємо в борошні і викладаємо на сковороду. У мене за один раз м’ясо не помістилося, довелося обсмажувати другий раз. Обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки, у мене це зайняло менше десяти хвилин.

Викладаємо м’ясо в каструлю або сотейник. Ріжемо цибулю великими півкільцями, поміщаємо його на ту ж сковороду, де обсмажували м’ясо і готуємо до прозорості. Поки обсмажується цибуля, готуємо соус. Розбавляємо томатну пасту склянкою кип’яченої води, додаємо сік, сіль і перець за смаком, подрібнений часник і все це перемішуємо.

Перекладаємо лук зі сковороди в каструлю з м’ясом.

Вливаємо туди соус. Він повинен майже повністю покривати шматочки. Якщо соусу обмаль, можна додати воду або ще томатний сік. Трохи ворочаем м’ясо, щоб соус пройшов до самого дна посуду і кожен шматочок був в томаті. Готуємо на середньому вогні під кришкою 40 хвилин, виходячи з того, що курячі шматочки досить великі. Якщо шматки невеликі, час знадобиться менше. У будь-якому випадку, можна в процесі гасіння, перевіряти готовність м’яса. Тим хто любить запашний перець горошком, можна додати кілька штук.

Ось так виглядає вже готове блюдо в каструлі. Зайвий жир, при бажанні, можна прибрати ложкою. Подавати на стіл це м’ясо можна з вашим улюбленим гарніром або як самостійну страву. При подачі не забудьте додати до курки смачний томатний соус, просякнуте їм цибулю і трохи рубаної зелені. Приємного апетиту. Якщо сподобався рецепт, ставте лайки, підписуйтесь на мій канал і діліться з друзями в соцмережах. Попереду вас чекає ще багато нового і цікавого.